Csapat előzetes – New York Knicks

 

new-york-knicks-wallpapers-4-0-s-307x512New York-ban a jelszó: átalakulás. A kérdés csak az, hogy van-e fény az alagút végén?

 

Magas poszt Rotáció: Joakim Noah – Kyle O’Quinn – Kristap Porzingis – Louis Amundson – Maurice Ndour – Marshall Plumlee – Willy Hernangomez

Robin Lopez ment, jött helyette Joakim Noah. Azt, hogy ez a pályán mennyit jelent, majd az idő eldönti. De talán nem is a hatalmas nagy, hősies statisztikáiért hozták, hanem pontosan azért, amit nem lehet statisztikával mérni. Az öltözői tevékenységeiért, és a hozzáállásáért. A távozó Lopez egy igazi jó munkásember. Azoknak a csapatoknak, melyeknek nem a center poszt a főfegyvere, az egyik legtökéletesebb center. Lopez, igaz nem elit védő, de azért nincs elveszve a védőoldalon. Támadó lepattanó szerzésében a liga elithez tartózik. Ha Lopezre azt mondtuk, hogy jó munkásember, akkor Noah elit munkás emberke. Noah, bár két éve nem teljesít úgy, mint ahogy megszoktuk, de harcias hozzáállása, és a jó csapat kohézió kialakításában még mindig vezérszerepet tölt be (tölthetne be bármely csapatban). Pontosan ezért hozták el New York-ba, mivel New York-ban a csapatkohézió egy ismeretlen fogalom volt eddig. Szóval ez lesz Noah legfontosabb feladata, hogy ebből a szedett-vedett csapatból egy csapatott rakjon össze. Arra is van lehetőség persze, hogy a környezetváltozás, a pihenőidő, elég lesz arra, hogy Noah visszanyerje régi formáját, és akkor talán a New York behúzta a nyár egyik legnagyobb igazolását.
Kristap Porzingis pedig a csapat jövője, egyértelműen. ScoreZingis nem lett az év újonca, de megmutatta a tavalyi évben, hogy bizony Ő az a játékos, akire nagyon sok csapat várt volna. Zingis egy ízig-vérig strech 4-es, és abból is a legjobbak között említhető. A későbbiekben pedig az elit kategóriában fog helyet foglalni, ha így folytatja. A keze egyértelműen vajból van, képzett játékos, aki néha-néha még a védelembontásra is képes (testi adottságaihoz mérve, ez maga a csoda). A passzolási képességei is kiemelendők. Védekezésben néha zavarba lehet hozni, de ezek olyan helyzetek, amiket tanulással és gyakorlással könnyen meg lehet oldani. Blokkolást nagyon érzi. A lepattanó szerzésben vannak gondjai, de ez, ha nem is tudják kiküszöbölni, egy jó Noah féle center társsal nem okozz problémát. Emellett kiemelendő, hogy ScoreZingist 7-3 magasságával három poszton be lehet vetni. (Center, erőcsatár, alacsony bedobó)
Kyle O’Quinn nem az a csere magas, aki állandóan hozni tudja azt a szintet, amit egy első számú cserétől elvárnánk, de azért képes jó meccsekre, és nem elhanyagolható, hogy be tudja dobni a középtávoliakat, és néha napján még a hárompontost is beveri, és a büntetővonalról a jobbak közé tartozik a posztján. Ndour eddig egy hurkatöltelék értékével ér. Amundson pedig számomra az a kategória, mint Pirgioni, vagyis mit keres Ő egy NBA csapat rotációjában. Marshall Plumlee pedig a harmadik Plumlee testvér (Mason és Miles után). Ha azt a szintet eléri, amit a két testvér, főleg Mason szintjét, akkor hosszútávra megoldaná a csere magas problémát is (és hát Mason kezdő szintű jelenleg). Noahtól csak tanulni tud, így én adnék esélyt a srácnak a jövőben, szóval fél (negyed) szemünk azért legyen rajta. És ebből a szempontból nézzünk rá néha Willy Hernangomezre is.

Alacsony bedobó poszt rotáció: Carmelo Anthony – Lance Thomas – Cleanthony Early – Mindaugas Kuzminskas – J. P. Tokoto

Melo, Melo, ebben az évben most kénytelen lesz nyomni a Melót. Mert ez a csapat most nem az elmúlt évek csapata. Ebben a Knicks-ben van lehetőség. Voltak bajok a hozzáállásával, de én meg is értettem egy picit, amilyen csapatot köré felhúztak az évek alatt. De most itt az ideje, most tényleg a csapat élére kell állni. Az Ő játékában is, és hozzáállásában is pozitív változásokat érhet el Noah érkezése. És azért hozzáállás ide vagy oda, a Knicks szörnyű teljesítménye ide vagy oda, azért Melo hozta azt a szintet, amit egy csapat első számú opciójának kell. Lance Thomas egy hasznos kiegészítő ember, míg Cleanthony Early kevésbé hasznos emberke. Kuzminskasról és Tokotoról pedig, ha kapnak lehetőséget kiderül, mit tudnak, ha nem, akkor meg nem.

Hátvéd rotáció: Courtney Lee – Justin Holiday – Sasha Vujacic

Lee érkezésével megoldották Afflalo pótlását. Nincs gond Afflaloval, de azért Lee szerintem bőven használhatóbb játékos, főleg a védekezés terén. Hozzá teszem, Lee 8 éve van a ligában, és én 8 éve várom, hogy mikor robban be az immáron 31 éves Lee. Gyanítom, most már meg kell elégednem azzal a szinttel, amit elért. Ami egyáltalán nem rossz, csak én többet vártam. Justin Holiday és Sasha Vujacic számomra ugyanaz a kategória (jó, egyértelmű, hogy Sasha maximum egy nyaraláson tudná megverni Justint. Mivel Nyaralás, vagyis Holiday jobb játékos.) Szóval a hátvéd posztokon a cserelehetőség igen gyér.

Irányítók: Derrick Rose – Brandon Jennings – Chasson Randledrbj

Jelentkezzenek a New York Knicks-nél azok az irányítók, akiknek volt már súlyos sérülése, és nem sok csapat adna már nekik esélyt. Ennek hallatára jelentkezett is Derrick Rose és Brandon Jennings. Ro
se
-t egy csere útján szerezték meg, amelyben Robin Lopez, Jose Calderon, Jerian Grant vándorolt a Szeles városba, és Derrick Rose, Justin Holiday, és egy 2017-es második körös draft cetli jött New York-ba.
Itt a döntő kérdés a New York szezonjával kapcsolatban. Nem kell túl dimenzionálni a kérdést. Ha Rose és Jennings visszanyeri régi formáját, akkor nyert a Knicks. Ha csak az egyik nyeri vissza régi formáját, akkor is nyert a Knicks. Ha egyik sem, akkor elbukott a Knicks. Két hasonló játékosról beszélünk. Csak míg Rose egyszer hozott egy MVP-s évet és utána sérült le, addig Jennings pont beindulni készült, mikor egyszer csak hallott egy pattanó hangot és volt achilles, nincs achilles.
Kérdés, hol folytatják most karrierjüket. Rose-nak egy biztos, a környezetváltozás jót fog tenni, így rosszabb teljesítményt nem fog hozni, mint a tavalyi. Ami ha nem is egy világsztár teljesítmény, de azért nem egy vészesen rossz teljesítmény. Jennings-t mindenki leírta már rég. Én személy szerint imádtam, imádom Jennings-t. Nem tudok pontos indokot rá, de egyszerűen kedvelem a kölköt. Egyértelműen jobb keze van, mint Rose-nak. Szerintem jobb védelembontó is, és ha akar, passzolni is tud, nem is akárhogy. A védekezését pedig egy szóval lehet jellemezni: lusta. De ez egy állapot nála, egy jó edző, és egy jó csapat képes lenne belőle hasznos védőt faragni még mindig. Én még mindig látom Jennings-ben a potenciált. A tehetsége megvan, ezt nem kell megkérdőjelezni – még ahhoz is, hogy elit szintű legyen. (Ha valakinek nem tetszik ez a vélemény, írja elfogultságom számlájára) Emellett még kiemelném, hogy Jennings egy éves szerződést kapott, így teperni fog, mint az őrült, egy jobb és hosszabb szerződésért.

Összegzés:

Képtalálat a következőre: „brandon jennings derrick rose”

A Knicks elindult valamerre. Csak az a kérdés, hogy a lejtőn felfelé vagy lefelé? Ahogy már írtam, a szezon sok mindenen fog múlni: 1. Noah milyen teljesítményre képes? Tényleg csapatot tud – az edzőkkel együtt – faragni ebből a játékos állományból? 2. Rose és Jennings milyen formában tér vissza? 3. Anthony képes lesz egyszer az életben a pályán és az öltözőben tényleges vezérré lépni?
Ha Rose és Jennings bombaformában tér vissza, akkor az se elképzelhetetlen, hogy sokszor lesznek a pályán egyszerre. Rose – Jennings – Lee – Anthony – Porzingis ötösben azért van fantázia. De csak akkor, ha a Knicks egy csapat lesz. Ha minden összeáll, akkor is van egy főprobléma, mégpedig, hogy a New York-nak nincs cserepadja.
Ha nem sikerül az edzőknek a csapatkémiát összerázni, akkor ez a szezon is mehet a levesbe, és kezdhetnek újra mindent.
Ha sikerül egy eredményes évet összehozniuk (PO-szereplés), akkor viszont elkezdhetnek álmodni, a hiányzó puzzle darabkákat beszerezni.

pjk

Edző: Jeff Hornacek. Hát, hogy ő miért és hogyan került ide, azt csak Phil Jackson tudhatja. De ő biztos tudja. Ezzel a kinevezéssel nálam csak azt érte el, hogy van még egy gyenge pontja a Knicks-nek, még pedig a vezetőedző.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél első kézből értesülni az újabb cikkekről kövess minket Facebook-n is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!